Hélena Parmér » Fotograf fotar familj, porträtt och bröllop

Vem är Hélena Parmér?

För ett par år sen när jag besökte en trädgård som jag skulle fotografera sa trädgårdsägaren

“Lägg ifrån dig kameran och gå runt och titta först innan du fotograferar så att du verkligen ser allting innan du börjar fota” Jag svarade “Jag ser bättre när jag har min kamera i handen” 

Skärmavbild 2016-03-19 kl. 21.32.25P I NI M A G E

Hur ska jag beskriva mig själv, vad som driver mig och vad som väcker min nyfikenhet? Vad jag brinner för och vill åstadkomma utan att det faller platt och mest låter som plattityder? För det är så att jag är en kreativ, passionerad fotograf med en stark visuell förmåga. Jag ser först hela bilden och sen letar jag efter detaljerna. Jag älskar att skapa och formen har sett olika ut genom åren. Jag har fotat, sjungit, dansat, målat, regisserat, designat och sytt! Jag tror jag har gjort det mesta inom konstnärligt skapande.

Vad är det då som gör att jag har fastnat för att fotografera människor och porträtt? Kanske är det känslan jag får när jag har kameran i handen. Kanske är det att som fotograf måste man vara duktig på många områden om du vill lyckas fånga  “den perfekta bilden” och det triggar mig. Jag måste veta vad jag kan göra med tekniken som jag har i handen. Jag måste kunna ta olika typer av människor, att på kort tid lära känna dom. Jag måste kunna improvisera med förutsättningar som är där och då! Jag måste se hur jag kan fånga händelserna, ögonblicket på bild och jag måste kunna göra det fort.

Lyckan jag känner när jag får ladda min dator med bilder från en fotosession och gå igenom, redigera dom och sen sätta ihop dom till en berättelse är fullständig. Samtidigt som det får mig att genast fundera på vad jag ska göra annorlunda nästa gång för att det ska bli ännu bättre.